Danny Kruithof

In 1999 wilde ik mijn horizon binnen de Budo sport verbreden en ging op zoek naar iets nieuws. Na een aantal verschillende sportscholen bezocht te hebben kwam Aikido op mijn pad. Hier leerde ik om de energie(ki) van de aanvaller om te buigen zodat deze geen schade kan aanrichten. Door de bevrijdingstechnieken die deze sport te bieden heeft kreeg ik meer zelfvertrouwen en wist nu te handelen in bedreigende situaties. Ik deed al snel mee met de gevorderden en na het volgen van verschillende “Martial Arts” seminars werd mijn interesse gewekt in het toen nog onbekende Brazilian Jiu Jitsu (BJJ).

d-jitsu_brazilian-jiu-jitsu_bjj_self-defense_danny-kruithof_wie-ben-ik4

In maart 2000 nam ik mijn eerste les bij Harold Harder in Drunen en was al snel onder de indruk van de effectieve vechttechnieken van het BJJ.
De stijl die hij beoefende was Rickson Gracie Jiu-Jitsu.  Naast de trainingen bij Harold bezocht ik nog vele seminars van; Henry Akins, Braulio Estima, Clark Gracie, Pedro Elias, Federico Tisi en andere hoog gegradueerden. Ook ben ik diverse keren naar Los Angeles geweest om te trainen bij Rickson Gracie en zijn zoon Kron.

Na het behalen van mijn blauwe band in 2003 ben ik les gaan geven in Rotterdam met de gedachte om mijzelf meer te verdiepen in deze sport.

bjjrotterdam-logo_d-jitsu_brazilian-jiu-jitsu_bjj_self-defense_danny-kruithofSamen met Mano Kok besloot ik de eerste BJJ-school op te richten in Rotterdam.
Lees meer over BJJ Rotterdam.

Na ruim 14 jaar toewijding aan deze sport heb ik in november 2014 mijn zwarte band uitgereikt gekregen door Harold.

Naast de reguliere lessen in Rotterdam verzorg ik regelmatig gastlessen op verschillende locaties. Tevens zet ik mij in voor diverse maatschappelijke projecten waaronder omgaan met zinloos/huiselijk geweld, anti-pest programma’s, weerbaarheid en agressieregulatie trainingen, enz

Mijn ambitie is om de technieken van het Gracie Jiu Jitsu te perfectioneren en te delen met iedereen die het wil leren. Ik hoop met D-Jitsu Self Defense zoveel mogelijk mensen te bereiken en hun beoogde ‘persoonlijke’ doelstellingen te kunnen realiseren.

Naast docent in Gracie Jiu Jitsu ben ik ook gediplomeerd massagetherapeut en behandel ik mensen met pijn en bewegingsbeperkingen mbv Triggerpoint Therapie en NeuroKinetic Therapie® (NKT®). Lees meer hierover op mijn website: www.massagepraktijkharmonie.nl