Zelfverdediging

Zelfverdediging

Helaas hebben we in onze samenleving te maken met bedreigende en/of agressieve situaties. Deze situaties zijn niet leeftijdsgebonden, maar kunnen iedereen overkomen. Denk bijvoorbeeld aan een vechtpartij tijdens het uitgaan, pesterijen op school, een escalerende situatie in het verkeer enzovoorts.
Niemand wil in dergelijke situaties terechtkomen en gaat dit liever uit de weg. Op het moment dat we toch verzeild raken in zo’n situatie, is het prettig om te weten hoe we onszelf kunnen beschermen en verdedigen.

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden!
Dit kan variëren van een ééndaagse cursus tot een reeks lessen waarin verschillende thema’s worden behandeld.

Kenmerkende aspecten

Belangrijke aspecten die in zelfverdedigingstrainingen aan bod komen, zijn het ontwikkelingen van vaardigheden om onszelf te kunnen beschermen en verdedigen. Hierdoor wordt ook het zelfvertrouwen vergroot op het moment dat we onverhoopt in een situatie terechtkomen waarin het noodzaak is onszelf te verdedigen. Zelfredzaamheid is een veel genoemde term.
Naast het trainen en aanleren van zelfverdedigingstechnieken, wordt er veel aandacht besteed aan het voorkomen om in dergelijke zinloze situaties terecht te komen.
Door het trainen in het aannemen van een zelfverzekerde houding, uitstraling en de juiste communicatie zal men minder aantrekkelijk zijn voor pestkoppen, tasjesdieven, aanranders of andere (potentiële) daders.

Doelgroep

  Mannen, vrouwen en kinderen van 8 tot 88 jaar.

Mensen die zinloos geweld op straat hebben meegemaakt en/of willen voorkomen.

Slachtoffers van huiselijk geweld.

Tevens geschikt voor iedereen die op school of op werk gepest wordt.